Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit. In de voeten weerspiegeld zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiestroming en het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Als het lichaam uit balans is door ziekte of emotionele gebeurtenissen ontstaan er blokkades die zich kunnen uiten in de vorm van klachten. Bij Schoonheidssalon Total Balance in Monster ben je aan het juiste adres voor een voetreflexmassage! 

Waarom voetreflexmassage?

Ten eerste is een voetreflexmassage erg ontspannend. Veel mensen denken bij de voeten gelijk aan een “kriebelig” gevoel. De technieken die ik gebruik zullen dan ook niet “kriebelig” aanvoelen. Tijdens een behandeling worden de voeten en onderbenen gemasseerd en stimuleer ik bepaalde zones met druk punt technieken.

Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd, blokkades opgeheven en komt u in een diepe inspanning terecht waardoor emoties en geestelijke spanningen ook kunnen worden losgelaten.

Westerse voetreflexmassage:

In het westen wordt voetreflexologie al ruim 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen.

Chinese voetreflexmassage:

De Chinezen werken met totaal andere massage technieken. Ze gebruiken glijdende technieken, waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen. Bovendien masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten, ze masseren ook de meridiaan banen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën.

Doordat ik opgeleid ben in beiden technieken is de massage nooit hetzelfde.

De technieken die ik gebruik zullen dan ook niet “kriebelig” aanvoelen. Tijdens een behandeling worden de voeten en onderbenen gemasseerd en stimuleer ik bepaalde zones met druk punt technieken.

Voor wie is het niet geschikt?

  • Eerste 3 maanden van de zwangerschap
  • Bij hoge koorts en griep
  • Bij kalknagels en voetschimmels